ruud aerts

Ruud Aerts 5e in Ankeveen

ruud aertsOp maandag 12 januari ging ondanks de invallende dooi de “eendaagse” van Ankeveen van start. Ruud Aerts wist na een proloog en een marathon, vijfde te worden in het klassement.

De tweedaagse van Ankeveen bleek al snel een eendaagse te gaan worden door de hoeveelheid water op het ijs. Op deze ene dag stond er voor heren een proloog en een marathon op het programma en voor de dames enkel de marathon. Onder de deelnemes bevonden zich onder andere Bas van Hest en Ruud Aerts en bij de dames Karen Teuling.

De proloog bestond uit een “individuele tijdrit” over 4,1 kilometer. Deze werd gewonnen door Bob de Vries voor Ingmar Berga en Willem Hut. IJCT-er Ruud Aerts werd op 9 seconden 12e, Bas van Hest werd op ruim een halve minuut 55e.

Bij de marathon later in de middag ontstond een kopgroep met daarin onder andere Ruud Aerts. De winst was echter weer voor Bob de Vries voor Cedric Michaud en Ingmar Berga, Ruud werd 5e. Bas van Hest werd in de marathon over ruim 100km 19e. Uit de combinatie van de tijden uit de proloog en de finishtijden van de marathon werd het eindklassement opgemaakt. Hier was wederom de eerste plaats voor Bob de Vries voor Cedric Michaud en Ingmar Berga. Ruud Aerts moest genoegen nemen met de 5e plaats in het klassement. Bas van Hest werd uiteindelijk 20e.

Bij de dames stond bijna 60km op het programma. De wedstrijd werd net niet beslist in een massasprint door de ontsnapping van Sandra ’t Hart. Zij wist net Elma de Vries en Daniëlle Bekkering achter zich te houden. IJCT-er Karen Teuling kwam als 28e op gepaste achterstand over de finishstreep.

Uitslagen Tweedaagse Ankeveen