,

Febe Spijkers 11de op NK kortebaan

Febe Spijkers is op het NK kortebaan op natuurijs in Assendelft 11e geworden. Ze mocht toen met de 16 beste rijdsters naar de tweede ronde waar ze opnieuw 11de werd. Bij een nationaal kampioenschap rijden er gemiddeld zo’n 40 rijders mee. Die rijden in de eerste ronde twee ritten over 160 (mannen), 140 (vrouwen) meter. De tijden worden opgeteld waarna de beste 16 rijders door gaan naar de tweede ronde. In die ronde rijden de minst snelle rijders als eerste.

De tijden uit de eerste ronde tellen niet meer mee, zodat de betere rijders in de eerste ronde niet alles uit de kast zullen rijden. Ondanks dat het “maar” ritjes over 160/140 meter zijn is het belangrijk om krachten te sparen.

Uit de tweede ronde gaan er 8 door naar de halve finale waarin opnieuw twee ritten gereden worden. Uiteindelijk gaan de beste 4 rijders naar de finale. In die finale rijden alle rijders één keer tegen elkaar. Als een rijder al zijn drie tegenstanders verslaat is hij kampioen. Mocht er niemand drie ritoverwinningen hebben, dan worden de tijden uit de finale opgeteld en is degene met de snelste tijd winnaar. Voor de plaatsen 2,3,en 4 tellen altijd alleen de tijden. Een kortebaanwedstrijd duurt ongeveer 3 uur.