Dankzij investeringen de afgelopen jaren is in het Zuiden het schaatsen ook populairder geworden, juist ook met de goede faciliteiten op de Ireen Wüst baan.

Maud Lugters schaatste als IJsclub Tilburg lid al een aantal jaar in het KTT (KNSB Talent Team, voormalig RTC zuid). Zij gaat nu de overstap maken naar het Gewest Fryslân waar het nieuwe Development team een officiële status gekregen heeft. Doel van dit team is om vanuit daar de overstap te kunnen maken naar de top en de commerciële teams. Meer info op de site van de KNSB.

Het KTT zuid wordt vervolgens weer aangevuld met een nieuwe rijdster vanuit IJsclub Tilburg, Lotte Groenen. Zij maakt nu de overstap vanuit de baanselectie Tilburg. Alles transfers zijn te vinden in dit overzicht.

Dames, allebei heel veel succes met deze nieuwe uitdagingen!

Maud Lugters
Lotte Groenen