Actueel

Kies een nieuws rubriek vanuit de onderstaande lijst, en kies vervolgens een artikel om te lezen.

Op weg naar de Weissensee 2020

Bomen in het blad, bloemen in bloei en temperaturen die de 20 graden aantikken. Het is lente. Toch denken wij al aan de Weissensee toertocht 2020. Schaatsen op de Weissensee is overweldigend. Op natuurijs een topprestatie leveren in een decor van Oostenrijkse bergen. Hoe mooi is dat?
Ons idee is om komend schaatsseizoen vanuit de IJsclub de tocht naar de Weissensee te begeleiden. Gedurende het seizoen met speciale trainingen en infoavonden over voeding, training, kleding en een trainingsschema waarmee je je topprestatie (100 of 200 km schaatsen) kunt halen. Bovendien leren we zo elkaar kennen en gaan we richting de Weissensee als één grote schaatsfamilie.
Eenmaal op de Weissensee willen we herkenbaar zijn als leden van IJsclub Tilburg. We oefenen daar een laatste keer samen en helpen je bij vragen op en rond het ijs. Daarna is het aan jullie om een een topprestatie te leveren en vooral… Te genieten!

Zomertrainingen jeugd starten!!

De zomertrainingen voor de jeugd starten op 6 mei. De groepsindeling en de trainers zijn gebaseerd op de groepsindeling voor het komende winterseizoen. Deze groepsindeling voor de zomertrainingen lees je hier. Leuk nieuwtje is dat een groot deel van de jeugd de drootraining voortaan op dinsdagen op de atletiekbaan van Attila zal afwerken.

Maar helaas zijn er en aantal problemen door gebrek aan trainers.

VACATURES TRAINERS SKEELEREN EN DROOGTRAINING

Er zijn al vele potentiële trainers benaderd maar op dit moment komen we nog 4 skeelertrainers en 1 droogtrainer tekort. We hopen dat dit alsnog ingevuld wordt maar het blijkt erg lastig. We hopen niet dat hierdoor jeugd aan de kant blijft staan. Wie zich geroepen voelt om hier toch nog een rol in op te nemen is van harte welkom om zich te melden bij de wedstrijdafdeling.

Schaatstrainer cursus SL2 in Tilburg

Heb je ook ambitie om trainer te worden?

Op dinsdag 28 mei as start er een KNSB SL2 trainers cursus in Tilburg. We hebben nu al 10 deelnemers. Ben er snel bij. Dan kan je nog voor deze cursus inschrijven. Voor leden van IJsclub Tilburg is deze cursus gratis (mits je daarna natuurlijk training gaat geven). Meer inhoudelijke informatie over deze cursus kun je hier vinden.

De cursus bestaat uit 13 bijeenkomsten (maandag of dinsdagavonden). De afronding vindt eind november 2019 al plaats. Daarna ben je gediplomeerd trainer.

Inschrijven voor de trainerscursus kan via deze link.

Aftermovie NK clubs

Op 6 oktober 2018 deed IJsclub Tilburg mee aan het NK clubs.
Bekijk de leuke aftermovie:

Liefhebbersmarathon 24 november 2018

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar op zaterdag 24 november heb je alweer de kans om jezelf te testen en de krachten met elkaar te meten tijdens de inmiddels traditionele liefhebbersmarathon.

Deze zal plaatsvinden van 20:30u t/m 21:30u op de Ireen Wüst-ijsbaan. Deelname staat open voor iedereen zonder wedstrijdlicentie die het leuk vindt om eens een keer een marathonwedstrijd te rijden. De beschikbare tijd om de 30 rondes te voltooien is 40 minuten, dus haalbaar voor alle niveaus!
Mensen die al rijden in de (regio) marathons worden op dit evenement niet toegelaten.

Subcategorieën

Hier zie je een overzicht van de komende activiteiten.

Hier zie je een overzicht van alle mededelingen.

In deze artikelen melden wij de bij de webredactie aangeleverde evenementen op natuurijs die relevant zijn voor leden van IJsclub Tilburg.