Natuurijs

In deze artikelen melden wij de bij de webredactie aangeleverde evenementen op natuurijs die relevant zijn voor leden van IJsclub Tilburg.

Mooie Klasseringen Ruud Aerts op natuurijs

Ruud Aerts vooran op natuurijsIn de afgelopen vorstperiode werden diverse natuurijsklassiekers gereden. Ruud Aerts deed in elke finale mee en zijn naam kwam dan ook alledrie de klassiekers voor in de uitslag. In de Ronde van Loosdrecht werd hij 12e, in de Veluwemeertocht werd hij 6e. Beide wedstrijden waren over 100 km. Na de 200 km in de Henk Angenent Classic werd hij zelfs 3e waar zijn ploegmaat Peter van de Pol wist te winnen. Hulde voor de klasse en strijdlust van Ruud!

Febe Spijkers 11de op NK kortebaan

Febe Spijkers is op het NK kortebaan op natuurijs in Assendelft 11e geworden. Ze mocht toen met de 16 beste rijdsters naar de tweede ronde waar ze opnieuw 11de werd. Bij een nationaal kampioenschap rijden er gemiddeld zo’n 40 rijders mee. Die rijden in de eerste ronde twee ritten over 160 (mannen), 140 (vrouwen) meter. De tijden worden opgeteld waarna de beste 16 rijders door gaan naar de tweede ronde. In die ronde rijden de minst snelle rijders als eerste.

Karen Teuling Gewestelijk Kampioene natuurijs

Karen TeulingHet gewestelijk marathonkampioenschap op natuurijs in Wijk en Aalburg leverde een kampioene op voor IJsclub Tilburg. Karen Teuling won bij de Dames Senioren. Lobke Blom werd 4e en Monique Staps 6e. Bij de Heren Senioren reden Bas van hest naar een 5e, Thijs Blom naar een 11e, Erik Agterdenbos naar een 21e, Wijnand Staasen naar een 24e positie. Bij de Masters reed Piet Bouten naar een 15e, Toon Vermeer naar een 17e en Ad de Kort naar een 21e plek.

Ruud Aerts wint finale Grand Prix

ruud aertsIn het Zweedse Falum heeft IJCT-er Ruud Aerts de laatste rit om de Grand Prix op zijn naam geschreven. Ruud kwam, net als met de Aart Koopmans memorial, solo over de streep... lees hier verder en bekijk de videoreportage

Ruud Aerts 2e in Borlange

ruud aertsRuud Aerts is vandaag in een spannende finale 2e geworden in een natuurijswedstrijd over 150 km in het Zweedse Borlänge. Hij was ontsnapt samen met Tristan Loy en Jouke Hoogeveen.