Nieuws

Lotte Groenen wint Regiocompetitie Marathon

Het was weer een marathon avondje, een programma met jeugd dat strijd voor de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het NK Jeugd Marathon, te verrijden op 17 februari 2018 in Tilburg. or de pupillen A en B en junioren C de kwalificatie voor het NK Jeugd Marathon in Tilburg op 17 feb 2018 van belang was.

De start was voor de pupillen B t/m gelijktijdig met de jongens en de meisjes. Direct na de start werd er al flink gas gegeven, oa door Geophrey en Maud. In deze wedstrijd werd Geophrey mooi 2e. Direct na de kleinste jeugd was het de beurt aan de meisjes en jongens pupillen A. Meteen na de start werd er door de 5 dames hard gereden, waar de 3 jongens netjes aanhaakten. En ja, er kan er maar 1 de winnaar zijn: Lotte Groenen. Van harte gefeliciteerd. Vervolgens de beurt aan de 12 ronden tellende meisjes junioren C competitie waar Sterre een nette 3e plek pakte. Bij de jongens, een mooie strijd door Kurt, Thomas, Pepijn en Sem, waar Kurt uiteindelijk 5e werd.

Het is nu aan de GTC Marathon om de afvaardiging voor het NK Marathon vast te stellen. Voor de pupillen A en B betreft dit een nationale wedstrijd. Voor de C, B en A-jeugd is sprake van een heus NK.

Gratis proefles voor volwassenen en kinderen

Goede voornemens voor 2018? Neem schaatsles op de Ireen Wüst ijsbaan. Vraag een gratis proefles aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jeugd kan zich opgeven voor een proefles via het aanmeldingsformulier.
Je ontvangt daarna een bericht over, wanneer, waar en hoe. Wil je daarna doorgaan, dan kun je gebruik maken van ons aanbod voor half seizoen met 50% korting.

Geophrey Coenraad Gewestelijk Kampioen Marathon

Zaterdag 2 februari vond het Gewestelijke Kampioenschappen Marathon plaats. Het waren mooie wedstrijden en onder toezicht van trainer Ruud Aerts kon succes niet uitblijven. Eerst waren de pupillen meisjes C aan de beurt. Maud Biezen werd daar zeer verdienstelijk 2e en Nynke Happel 7e. De pupillen jongens C stonden daarna aan de start: Geophrey reed een gecontroleerde wedstrijd en dwong zijn concurrent zelfs om op kop te gaan rijden. Geophrey domineerde de wedstrijd en reed als 1e over de finish. Pure klasse. Anil de Vries werd 8e bij de pupillen jongens B. Bij de pupillen meisjes A behaalde Lotte Groenen een mooie 3e plaats, en Danique Happel werd 5e. Bij de junioren C meisjes werd Sterre Pikaar 4e. Kurt van Baar werd bij de jongens 6e, na een mooie wedstrijd over 15 ronden.

Lees meer...

2e kwalificatie NK Jeugd Marathon: bloemen voor Geophrey

De 2e kwalificatiewedstrijd is een feit. Helaas met een minimale bezetting van YCT; de strijd was er niet minder om. Bij de jongens pupillen C nam Geophrey meteen brutaal de kop en stond die niet meer af. Voor de toeschouwers en volgens de marathonwetten niet echt tactisch, maar Geophrey was vol vertrouwen: op stijlvolle manier wist hij de winst te pakken en daarmee de bloemen. Gefeliciteerd.

Lees meer...

De liefhebbersmarathon komt er weer aan

Op zaterdag 9 december 20:30u - 21:45 staat de liefhebbersmarathon weer op de planning. Voor alle recreanten (rijders zonder wedstrijdlicentie) is het mogelijk om aan één van de volgende wedstrijden mee te doen op die avond:

  • Recreantenmarathon over 40 ronden; De marathon is bedoeld voor recreanten die ongeveer in staat zijn om 40 ronden te rijden met een gemiddelde rondetijd van 40 seconden of sneller.
  • De Liefhebbersmarathon gaat over 30 ronden: Een marathon voor alle recreanten die het leuk vinden om eens een keer een marathonwedstrijd te rijden. De beschikbare tijd om de 30 rondes te voltooien is 40 minuten, dus haalbaar voor alle niveaus!

Lees meer...