Droommarathon in de nacht van 28 op 29 oktober

In de nacht van 28 op 29 oktober gaat de klok een uur terug. Gedurende die periode van de nacht gaan we een marathon rijden, zodat elke deelnemer een droomtijd kan neerzetten. We krijgen medewerking van alle instanties. De baan gaat speciaal voor ons open, er is tijdwaarneming, zelfs de horeca gaat in de nachtelijke uurtjes voor ons aan de slag.

Het zal wat schaatsbeleving vergelijkbaar zijn met de meer bekende uur-challenge, waarbij in het geval van de droommarathon de afstand vast staat en de tijd variabel is. Het is voor alle type schaatsers toegankelijk, zowel leden als niet leden van de IJsclub Tilburg. Helmen worden ten zeerste geadviseerd. Transponders kunnen worden gehuurd, maar indien mogelijk graag je eigen exemplaar meenemen. Als je jonger bent dan 16 jaar, gaan we er van uit dat je ouder of verzorger je begeleidt.

De baan zal in drie snelheden worden ingedeeld: de binnenbaan (rondetijden <45 sec), de midden baan (rondetijden 45-60 sec) en de buitenste baan (rondetijden > 60 sec).
Vanaf 1.30 uur gaat de baan open. De marathon zal starten om 2.00 uur. Rekening houdend met de wintertijd zal er tot 3.00 uur geschaatst kunnen worden (dus eigenlijk 4u). De Horeca zal uiteraard ook na de marathon open blijven.

Aangezien het een hele organisatie op de been gaat brengen, is wel een minimum aantal deelnemers noodzakelijk om het te kunnen laten doorgaan. Bij 50 aanmeldingen zal de droommarathon in ieder geval worden verreden.
De prijs voor leden bedraagt € 2,-, en voor niet leden € 5,-. Dit is exclusief transponder. Hier zal een bedrag van € 5,- voor in rekening worden gebracht. Gelieve zo snel als mogelijk te reageren in verband met de voorbereidingen van het evenement.

Inschrijven

We hopen er samen met jullie een schitterende schaatsnacht van te maken. Voor nu allemaal een hele goede vakantie. We zien jullie graag weer gezond en fit in het nieuwe schaatsseizoen.

Reglement Droommarathon 2017 IJsclub Tilburg

De volgende regels zijn van toepassing op de Droommarathon:

• Doel is het rijden van de marathon afstand (42,195 km) in de beste tijd.
  • Toegankelijk voor leden en niet leden.
  • Deelnemers dienen minimaal een half uur voor de aanvang aanwezig te zijn voor het ophalen van beennummer en eventuele huur transponder.
  • Deelnemers met een eigen transponder zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste werking of de verlenging van het abonnement bij MyLaps. Indien de transponder niet wordt geregistreerd kan er ook geen tijd /afstand worden geregistreerd.
  • Het dragen van een valhelm wordt aangeraden. Het dragen van muts en handschoenen is verplicht.
  • De start is voor alle deelnemers gelijktijdig. De tijd begint te lopen vanaf het startschot.
  • Deelnemers moeten minimaal één uur na de start op het ijs blijven.
  • Het verlaten van de ijsbaan betekent uitstappen van het evenement. Indien dit binnen 1 uur na de start is, kan en zal er geen uitslag worden gemaakt.
  • Bij het verlaten van de ijsbaan dienen het beennummer en de eventueel gehuurde transponder direct te worden ingeleverd.
  • Er wordt gereden in 4 categorieën:
    1. Gemiddeld snelheid <45 seconde per rondje=> op inrijdbaan, 116 ronden
    2. Gemiddelde snelheid >45 en <60 seconde per rondje op de binnenbaan 110 ronden.
    3. Gemiddelde snelheid >60 seconde per rondje op de buitenbaan 103 ronden.
    4. Gemiddelde snelheid >60 seconde per rondje op de buitenbaan, 52 ronden, minimaal 1 uur.
  • Wisselen van categorie tijdens/net voor de wedstrijd is niet mogelijk ivm met de automatisch registratie.
  • Er worden geen blokjes en pylonen op de de ijsbaan geplaatst, echter wordt er van de deelnemer verwacht dat hij/zij op de afgesproken baan blijft rijden.
  • Rijden op een langzamere baan is toegestaan, echter vindt er geen compensatie van de extra gereden afstand plaats.Zorg wel dat andere rijders niet worden gehinderd.
  • Per categorie wordt een ander beennummer uitgegeven (zwart op wit, wit op zwart en overig).
  • Tijdens een ongeval kan de organisatie besluiten het evenement stil te leggen.
  • Stilstaan en verzorging is alleen toegestaan bij het verbrede stuk bij de opstap.
  • De marathon is afgelopen na het volbrengen van het aantal ronden, of twee uur. Indien het aantal ronden na twee uur schaatsen nog niet is behaald, zal het aantal gereden ronden in twee uur in de uitslag worden vermeld.
  • Gedurende de marathon zullen de aanwijzingen van de evenement - leider / speaker gevolgd moeten worden. Het is een recreatief evenement, waarbij het sportieve element voorop staat, zowel fysiek, maar vooral in de omgangsvormen op de baan.
  • Deelnemers onder de 16 jaar rijden onder de verantwoordelijkheid van de ouder / verzorger. Deze dient dan ook tijdens het schaatsen aanwezig te zijn op of bij de baan.

IJsclub leden op Strava