Op deze pagina houden we actuele informatie bij rondom het covid-19 virus en de maatregelen die voor ons rondom het schaatsen van toepassing zijn. Laatste update n.a.v. de laatste versoepelingen vanaf zaterdag 5-06-2021.

Training tot 27 jaar
Voor alle jeugd en volwassenen tot 27 jaar zijn inmiddels groepstrainingen toegestaan, ook zonder onderlinge 1,5m afstand.

Training vanaf 27 jaar

Volwassenen mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan, maar nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Daarnaast heeft de gemeente Tilburg de “buitensport” locaties breder benoemd, als volgt.

Regionaal is afgestemd dat de openbare ruimte in algemene zin als sportaccommodatie mag worden gebruikt. Onder deze definitie valt in ieder geval: de aangewezen buitensportaccommodaties van sportverenigingen, openbare toegankelijke buitensportlocaties die duidelijk gemarkeerd zijn zoals een Cruyff court, basketbalveld en de buitensportvoorzieningen bij sportscholen. Daarnaast heeft de gemeente Tilburg gekozen voor de mogelijkheid om de openbare ruimte breder te definiëren, waarmee bijvoorbeeld ook de parken en grasvelden kunnen worden beschouwd als buitensportaccommodatie. Dit is gedaan om extra ruimte te bieden aan sportorganisaties die niet beschikken over een eigen buitenaccommodatie.