Met onze clubkleding zijn we prominent herkenbaar op de schaatsbaan in Tilburg en overal elders. Het maakt ons tot een grote en mooie sportfamilie. Daar mogen we mee voor de dag komen! Doe mee en schaf ook jouw clubkleding aan! De clubkleding is van hoge kwaliteit en dankzij sponsoring tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen.

Clubkleding assortiment en prijzen

Het assortiment is beschikbaar voor al onze leden, zowel recreanten als wedstrijdrijders.

  • Wedstrijdpak met Cap: Een licht, strak lycra pak met capje voor de wedstrijdrijders (alleen verkrijgbaar via verhuur)
  • Thermopak voor trainingen van lekker warm Super Thermoroubaix. Unisex, maten XS, S, M, L en XL(grotere maten op bestelling). Prijs: € 105
  • Trainingsjasje van Thermoroubaix met een windstopper voorkant. Unisex, maten XS, S, M, L en XL(grotere maten op bestelling). Prijs: € 65
  • Ritsbroek van Thermoroubaix. Unisex, maten XS, S, M, L en XL(grotere maten op bestelling). Prijs: € 49
  • IJsclub Tilburg-muts. Prijs: € 12,50
  • Wielertenue, het wielertenue is uit het assortiment. Er was te weinig animo voor, waardoor de aanschafprijs niet aantrekkelijk was.
  • Skeelerpakhet skeelerpak is uit het assortiment. Er was te weinig animo voor, waardoor de aanschafprijs niet aantrekkelijk was.
  • IJsclub Tilburg helm, een blauwe helm van het merk EVO met op de rechterkant het logo van IJsclub Tilburg. Deze helm is uitsluitend te koop bij de winkel van Ruud Aerts Sport en kost: € 72,50.

Aanschaf en verhuur (gewijzigd per 22-12-2015)

Je kunt de kleding huren en kopen bij de contactpersoon van de clubkleding.

Verhuur van kleding

Het is alleen voor jeugdleden mogelijk om clubkleding te huren. Omdat jeugd nog in de groei is, willen wij van ijsclub Tilburg voorkomen dat ouders op onnodige kosten gejaagd worden.

We hebben als kledingverhuur meerdere contracten:

– een KBT contract, bestaande uit een thermojack en een thermopak. Dit contract is voor kinderen die namens ijsclub Tilburg KBT-wedstrijden rijden;

– een midjeugd contract, bestaande uit een thermojack en een thermopak. Dit contract is voor kinderen die in de midjeugd schaatsen;

– een jeugd contract, bestaande uit een thermojack en een thermopak. Dit contract is voor jeugd die schaatsen in de zaterdagochtend groep op de 400m baan;

– een wedstrijd contract, bestaande uit een thermojack, thermopak, ritsbroek en wedstrijdpak. Dit contract is voor jeugd die namens ijsclub Tilburg wedstrijden rijden. Dit contract is alleen mogelijk voor jeugd die een wedstrijdabonnement aanschaffen. 

Kleding vervanging

Jeugd die uit de schaatskleding gegroeid is kan via de kleding verhuur van de ijsclub kleding omruilen. De mensen van de kledingverhuur hebben de overzichten waar in staat welke jeugdleden daarvoor in aanmerking komen. Er is de mogelijkheid om een afspraak op de ijsbaan te maken om daar de kleding te passen. Voor meer informatie kun je terecht bij de kledingverhuur. De huidige voorraad is beperkt, als er kleding besteld moet worden houd dan rekening met een levertijd van max. 10 weken.

Aanschaf kleding

Vanaf 22-12-2015 is de clubkleding niet alleen via de kledingcommissie te verkrijgen maar ook via de winkel van Ruud Aerts. Dit laatste betreft alleen de verkoop van nieuwe kleding. Hierdoor is de clubkleding voortaan verkrijgbaar op twee locaties.

Clubkleuren

Nadat een aantal jaren geleden gestart is met de nieuwe kleurstelling van IJsclub Tilburg (donkerblauw, geel en wit), werd als eerste het recreanten kledingpakket ontwikkeld. Het enthousiasme hierover was enorm, zeker ook omdat een week nadat deze werd uitgeleverd, wij met z’n allen onze rondjes op de Flaes draaiden. Een geweldig plaatje dat velen nog wel in het geheugen hebben staan. Twee jaar later werd hieraan een thermopak toegevoegd, gebaseerd op de eerder bepaalde kleurstelling, en ook dit was een succes.

Nieuwe kledinglijn

Logisch gevolg van de ingeslagen route was de ontwikkeling van nieuwe kleding voor wedstrijdrijders en jeugd. In het najaar van 2011 werd hiervoor de eerste aanzet gedaan, wat vervolgens resulteerde in de presentatie van een nieuw kledingpakket op de verenigingsavond 2012. Voor de oudere wedstrijdrijders hebben we een speciaal voordeelpakket ontwikkeld bestaande uit een wedstrijdpak, thermopak voor trainingen, een trainingsjasje en een ritsbroek. De “Kleine Banen Jeugd” en de pupillen hebben de beschikking over een thermopak met cap en een trainingsjasje. Ook is er nu een echte IJsclub Tilburg-muts opgenomen in het assortiment.

Trainers en coaches

In de komende tijd zal de kledingcommissie zich gaan bezighouden met onder andere de kleding voor trainers en coaches. Maar de insteek zal zijn om zoveel mogelijk kleding zo veelzijdig mogelijk te gebruiken binnen de vereniging. Zo zou bijvoorbeeld een softshell jasje zowel voor trainers als voor ieder ander beschikbaar kunnen zijn. Met de opdruk “TRAINER” als onderscheidend kenmerk.

Assortiment

IJsclub Tilburg-muts

Prijs: € 12,50

Trainingsjasje van thermoroubaix met een windstopper voorkant

Prijs: € 65

Ritsbroek thermoroubaix

Prijs: € 49

Thermopak van thermoroubaix

Prijs: € 105,-

                   

 IJsclub Tilburg Helm van het merk EVO in de kleur blauw.

Prijs: € 72,50

Deze helm is alleen verkrijgbaar in de winkel van Ruud Aerts Sport