Derde plaats bij Gewestelijk Kampioenschap Verenigingen

Dit seizoen is er een nieuwe wedstrijd aan de gewestelijke langebaan kalender toegevoegd: het GK Verenigingen. Een initiatief waarbij eenmaal per jaar de verenigingen van Zuid-Nederland het tegen elkaar opnemen. Het is voor de verenigingen een mooie kans om het groepsgevoel te versterken. Uiteraard was ook IJsclub Tilburg van de partij bij de eerste editie die op zondag 26 januari werd gehouden op onze eigen ijsbaan.

Door Joost Hermans

 

Maartje Dekkers-Van Woerkom was verantwoordelijk voor de samenstelling van het team dat moest bestaan uit tien rijders van verschillende leeftijdscategorieën. Omdat het hier ging om een gewestelijk kampioenschap –en er dus wat te winnen viel- moest het vooral ook een snel team zijn. Dat lukte goed. Maartje strikte Europees kampioen Maud Lugters, gewestelijk kampioen Vera Mallens en clubkampioen Teun Huijben. Het team bestond verder uit Stijn de Vet, Kenny de Leeuw, Charlotte de Wit, Stefan Claus, Bjarne de Bont, Joost Hermans en Maartje zelf.

 

Iedere rijder reed twee afstanden en kon punten halen door sneller te zijn dan de rijders die de andere verenigingen hadden ingezet voor dezelfde leeftijdscategorie. Tussen de ritten door werd de tussenstand enkele keren bijgewerkt en het bleek al snel heel spannend te gaan worden. Tijdens de tweede rit deden onze rijders dan ook nog meer hun best dan anders en klonken de aanmoedigingen vanaf de kant steeds luider.

Het resultaat op deze gezellige en sportieve avond was uiteindelijk een mooie derde plaats. De trofee is te bewonderen in de jurytoren. Hopelijk staat er volgend jaar een grotere naast… 

De uitslag is te vinden op: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/uitslagen_2013-2014/TB140126_uitslag.pdf

De rit uitslag is te vinden op: http://www.knsbzuid.nl/~bc-tilburg/sara.php?file=./uitslagen_2013-2014/TB140126_rituitslag.htm