Wil je leren schaatsen en ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan heeft IJsclub Tilburg schaatslessen voor je. De lessen zijn zaterdagochtend van 8:45-9:45/9:45-10:45 en 11.00 tot 12.00 uur op de 30x60m baan van de Ireen Wüst ijshal. Op een leuke manier met behulp van allerlei spelletjes en materialen leren we je de eerste beginselen van het schaatsen. Als beginnende schaatser mag je meedoen op allerlei soorten schaatsen. Het rijden op noren is niet verplicht, maar we raden het wel sterk aan.

Kinderen van 4 of 5 jaar kunnen zich aanmelden voor een proefles. We kijken dan, of het toch mogelijk is om deel te nemen aan de lessen.

Schaatspas-IJCT

De schaatspas-IJCT geeft toegang tijdens verenigingsuren. Wil je meer uren komen schaatsen, dan kan je met het lidmaatschap van IJCT bij Gemeente Tilburg een abonnement voor de recreatieve publieksuren aanschaffen. Af te rekenen bij de kassa van T-kwadraat  (1 jaar geldig vanaf aankoopdatum).

Per jeugdlid t/m 17 jaar mag tijdens verenigingsuren één begeleider mee naar binnen. Bijvoorbeeld om je kind te helpen met het vastmaken van de schaatsen. De ouder/verzorger heeft hiermee geen recht om zelf te schaatsen. De begeleider kan binnen met de pas van het kind. Laat eerst het kind binnen. Wacht tot het poortje gesloten is. Laat daarna de begeleider binnen met dezelfde pas. De begeleider heeft de mogelijkheid om de ijsbaan te verlaten en later met dezelfde pas nogmaals naar binnen te gaan om het kind op te halen. Hierna kunnen zij op deze pas samen de baan weer verlaten.

Huur combinoren

IJsclub Tilburg heeft voor de jeugd combinoren beschikbaar. Combinoren zijn schaatsen met hoge kunststof schoenen. De voordelen van de combinoren zijn, dat je stevig staat, niet kunt zwikken en je voeten blijven warm. Het is zo gemakkelijker om op noren te leren schaatsen.

Meer informatie bij Schaatsverhuur

Combinoren

Kleine Banen Toernooi

Als je schaatst op noren dan kun je deelnemen aan het Kleine Banen Toernooi. Tijdens deze wedstrijdjes schaats je tegen leeftijdsgenootjes en kun je ervaring opdoen in het wedstrijdschaatsen. Daarnaast kun je ook een echt schaatspak van IJsclub Tilburg huren. Meer informatie kun je vinden onder het kopje Kleine Banen Toernooi.                                          Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Trainingskamp deelnemers Kleine Banen Toernooi

Deelnemers aan het Kleine Banen Toernooi kunnen deelnemen aan het trainingskamp. Tijdens dit kamp gaan we elke dag schaatsen, maar vooral veel plezier maken. Meer informatie kun je vinden bij Trainingskamp KBT.

Kosten en aanmelding

Nu aanmelden

Deelname aan schaatsles is gekoppeld aan het lidmaatschap van IJsclub Tilburg. Voor de toegang tot de Ireen Wüst IJsbaan heb je een pas nodig (door de gemeente verplicht gesteld). Deze pas kan elk seizoen opgewaardeerd worden.

De hoogte van het trainings- of lesgeld is afhankelijk van de training of les waarvoor je inschrijft. Neem je aan meerdere trainingen deel, dan wordt ook meerdere malen de trainingsbijdrage berekend.

Door het invullen van het aanmeldingsformulier bereken je vanzelf de kosten die IJsclub Tilburg in rekening brengt. Kijk voor een actueel overzicht van onze kosten bij Tarieven. Daarnaast brengt gemeente Tilburg aanvullende kosten in rekening voor het aanmaken van een toegangspas. 


Meer info bij de
afdeling jeugd