Chileense schaatsers keren terug
,

Chileens schaatsproject vanuit Tilburg voortgezet

Chileense schaatsers keren terugDe twee Chileense inline skaters die al een paar jaar op rij bij IJsclub Tilburg omgeschoold worden tot schaatsers komen weer terug. Nadat ze in drie trajecten van 3 maanden een aardig niveau hebben bereikt komen ze nu voor 8 maanden naar Nederland. Dat is nodig om het voor de Worldcup vereiste niveau te bereiken. Het traject start eind augustus en loopt eind maart af. Tegelijk met het topsport traject zullen de schaatsers een studie volgen. 

Het benodigde budget voor het project is nog niet helemaal toereikend. De Stichting Skate Twice ijvert nog om het laatste gat in de begroting te dichten maar heeft wel besloten het tweetal al uit te nodigen. Maar er is nog steeds steun nodig. Steunen van het project kan oa door loten te kopen of Chileense wijn te kopen

Hervatting van het Chileens schaatsproject

De twee Chileense schaatsers, Claudio Sandoval en Viviana Rodriguez, behoren bij de snelste schaatsers van Ijsclub Tilburg. Ze voldoen al bijna aan de benodigde internationale limieten. En als Chileen betekent dat dat je volop kans hebt om mee te kunnen doen. Ze zijn goed in marathons, en nu het besluit genomen is dat de massastart vanaf 2018 Olympisch is willen ze daar vol voor gaan. Kwalificatie op een individueel nummer zou een mooie extra zijn.

Invulling Chileens schaatsproject 2015/2016

Om de vorderingen te maken die nodig zijn zullen ze nu 8 maanden in Nederland verblijven. Eerst om heel specifiek de zomertrainingen mee te doen, daarna om een vol schaatsseizoen mee te trainen. Ze zijn daarbij te bewonderen in 8 tot 10 landelijke KPN marathons. Na het stoppen van Ruud Aerts heeft IJsclub Tilburg zo toch weer een vertegenwoordiging in dit landelijk marathoncircuit. De rest van de tijd richten de schaatsers zich op het bereiken van de internationaal benodigde limiettijden op 1500, 3000 en 5000 meter. 

Studie in Nederland

Claudio en Viviana gaan allebei in Nederland studeren. Ze vullen hun studies in Chili aan met Engelstalige minors aan Nederlandse HBO-instellingen. Claudio gaat “Sport performance” studeren aan de Fontys Hogeschool. Dat is een onderdeel van de Academie voor Lichamelijke opvoeding. Viviana gaat International Business aan de Hogeschool van Rotterdam studeren. Zo is het project veel meer dan een sportproject en alleen al vanwege de maatschappelijke ontwikkeling de moeite waard. 

Hoe kan je het Chilees schaatsproject steunen?

De Chilenen zijn zelf niet draagkrachtig genoeg om dit allemaal te betalen. Zij betalen vliegtickets en visa maar meer is niet haalbaar. Daarom zoeken we steun. Wil je helpen? Dat kan op de volgende manieren:

Koop loten voor Chileens schaatsteam

Logo Skate Twice

Samen met de grote clubactie hebben we de schaatsloterij supportactie opgezet. Koop je loten dan maak je kans op een mooie prijs. Van elk lot van €5.50 gaat €4.40 naar het project. De rest gaat naar de prijzenpot van de supportactie. Met de supportactie kan je zelfs een auto winnen.

Klik hier om loten te kopen

Doe mee aan de wijnactie

Ook kan je weer wijn bestellen uit oa de Chileense wijngaard Casa Marin waar ons voormalig lid Jamie Verbraak werkt. Dit jaar willen we ons niet alleen richten op privé aankoop van wijn maar we willen leden met een eigen zaak vragen om bij het vergeven van relatiegeschenken of kerstpakketten eens te denken aan deze wijnactie die volledig ten goede komt aan het Chileens schaatsteam. Wil je wijn kopen kies dan uit twee mogelijkheden.