,

Deelname Teuling/de Kort WK inline skate Masters in Nanjing

Op zondag 8 september hebben Ad de Kort en Karen Teuling deelgenomen aan het WK inline skaten voor masters in Nanjing (China). De start was al vroeg. Alle heren masters starten samen om 8.30uur en 5min later de dames op een rondje van 5km en dat x8. Het parcours lag in het centrum op brede doorlopende wegen in de vorm van een T dus met drie haakse bochten. De dames waren al gauw over met 7, waarvan 5 van de 40+ en 2 van de 50+ klasse. Er waren veel versnellingen, ook van Pechstein.

Teuling had niet haar beste dag en was soms al blij dat ze er bij kon blijven. Voor de finale kon beginnen was Pechstein al weggereden. In de eindsprint om de tweede plaats werd Teuling uiteindelijk 5e. Het resultaat stelde teleur maar was wel terecht. De Kort wist tijdens zijn wedstrijd niet op welke positie hij reed maar bleek na afloop met een 4e plaats de beste van de vijf Nederlandse deelnemers. De dagen voor en na het evenement hebben de twee Eindhovenaren zich in Suzhou, Nanjing en Hangzhou verbaasd over de grootte van de steden, de hoeveelheid hoogbouw, lager betaalde banen, elektrische scooters, taxi’s en kleine eettentjes. Maar ook over het goede en schone openbaar vervoer, het geduld in het verkeer en de wachtrijen, de verlegenheid om buitenlanders in het Engels te benaderen, de omgang met het Boeddhistische geloof en de voordelen van het communisme. Al met al was het een zeer leerzaam en interessant avontuur.
Meer info en uitslagen