Zomertraining 2019

Het schaatsseizoen is ten einde. Om volgend seizoen goed voorbereid aan de ijstrainingen te kunnen deelnemen organiseert IJsclub Tilburg ook in de zomer een ruim aanbod aan trainingen. Voor zowel de jeugd als volwassenen, van recreant tot wedstrijdrijder, voor elke rijder is er wel een training:

Hieronder vind je een totaaloverzicht met plaats en tijdstip. Daaronder vind je per training nog extra informatie. Heb je vragen over deze trainingen, vraag het je trainer of neem contact op met de desbetreffende afdeling: Wedstrijdafdeling (voor wedstrijdrijders), Afdeling toer en recreatie (voor recreanten) of Afdeling jeugd.

Als wedstrijdjeugdschaatser neem je het liefst deel aan de droogtraining en bij voorkeur nog een inline-training of fietstraining. Ben je wedstrijdschaatser in de groep van Frank en Barend, dan vragen we je om iets meer te trainen, je volgt wekelijks minimaal twee trainingen. Ben je wedstrijdschaatser in de groep van Geert, dan neem je aan alle trainingen deel. 

De groepsindelingen maken we een week voor start van het zomerseizoen bekend. Heel veel plezier deze zomer!!

Kosten en aanmelding

De kosten van de zomertrainingen bedragen € 20 per soort training voor jeugd en € 35 voor volwassenen.

*kosten training bij Attila nader te bepalen op basis van aantal deelnemers.

 

Wil je je aanmelden? Vul dan online het aanmeldingsformulier in.

Overzicht

De wedstrijdgerichte trainingen zijn vooralsnog onder voorbehoud van voldoende trainers.

Dag

Startdatum

Tijd

Doelgroep

Locatie

Inline-skate-training Neem bij alle trainingen voldoende drinken mee!

Maandag

06-05-2019

 

17.30 - 18.15

Kleine jeugd

Wielerbaan Pijnenburg

18.30 - 19.30 Midjeugd
Talentengroep
Combi-midjeugd

Wedstrijdjeugd 1 & 2

19:30 - 20:30

Clubselectie

Baanselectie

Recreanten 1

Recreanten 2

Recreanten 3
(onder voorbehoud)
Droog/looptraining    

Dinsdag

 

07-05-2019 19:00 - 20:30

Baanselectie

Warande: Parkeerplaats Universiteit

 

 

 

 

Clubselectie

Wedstrijdjeugd
Talentengroep

Woensdag

08-05-2019 18:15 - 19:00

Kleine jeugd

19.00 - 20.15

 

 

 

Midjeugd

Combi-midjeugd

17-04-2019

19.00 - 20.30

Volwassenen, recreanten en oudere jeugd

Donderdag

?

19.30 - 20.45

Wedstrijdsenioren

?

Krachttraining

Donderdag

 

09-05-2019

19:00 - 20:30

Clubselectie,
Baanselectie

T-kwadraat

Fietstraining

Vrijdag

 

10-05-2019

19.00 - 20.30

Wedstrijdjeugd

Wielerbaan Pijnenburg

Baanselectie

Clubselectie

Wielerbaan Pijnenburg

Inline-skaten/skeeleren

Inline-skaten kleine jeugd (6 t/m 12 jaar)

Inline-skaten is niet alleen erg gaaf, maar het lijkt ook veel op schaatsen. Het is een goede manier om in de zomer te trainen. Kinderen skaten misschien al vaker op een nabijgelegen plein of op de stoep, maar ze leren meer door dit op een baan te doen. Samen met de trainers van IJsclub Tilburg wordt er elke week op een speelse manier gewerkt aan de techniek.

Het enige wat je nodig hebt zijn skeelers/inline-skates en een helm (verplicht vanwege veiligheid). Daarnaast raden wij sterk aan gebruik te maken van pols-, elleboog- en kniebescherming. Als je nog inline-skates gaat kopen, vraag dan advies aan de trainer. Bij regen gaan de trainingen niet door, want het is niet veilig op een natte baan.

  • De training is van maandag 6 mei t/m 23 september 2019
  • Er is geen training van 6 juli t/m 18 augustus 2019

Inline-skaten voor recreanten

De training is bedoeld om in een leuke groep, onder leiding van één van onze trainers, je techniek te verbeteren zodat we volgend seizoen beter beslagen ten ijs kunnen komen. Tegelijkertijd onderhouden we de conditie. De deelnemers zullen we zoveel mogelijk in groepen op niveau indelen. Bij het aanmelden kun je aangeven of je beginner of gevorderde bent. De training is van 19:30 tot 20:30 en de trainingen zijn van maandag 06 mei 2019 t/m 23 september 2019.

Inline-skaten voor midjeugd en wedstrijdjeugd

Deze training is bedoeld voor leden van de midjeugd, rijders die komend seizoen naar de wedstrijdgroep gaan en wedstrijdrijders die de ambitie hebben hun schaatstechniek verder te verbeteren om zo nog beter (en harder) te schaatsen. De trainingen kennen verschillende trainingsvormen die je ook van het schaatsen kent, waarbij de nadruk op de schaatstechniek ligt. In een leuke groep verbeter je zo je techniek zodat we volgend seizoen beter beslagen ten ijs komen. Als je nog inline-skates gaat kopen, vraag dan advies aan je trainer. De training is van 18:30 tot 19:30 en de trainingen zijn van maandag 06 mei 2019 t/m 23 september 2019.

Droogtraining en looptraining

Droogtraining kleine jeugd

De droogtraining voor de kleine jeugd is de voorbereiding op het schaatsseizoen. De training is een combinatie van coördinatie, techniek,  snelheid en lenigheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met sprongen en veel schaatsspecifieke oefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen.

We verzamelen om 18:15 uur op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. De training is van 18:15 tot 19:00 en de trainingen zijn van woensdag 08 mei 2019 t/m 25 september 2019.

Droog/Looptraining volwassen recreanten en oudere jeugd

Deze training is bedoeld voor leden van IJsclub Tilburg die met elkaar de conditie op peil willen houden onder leiding van een looptrainer. In de periode van half april t/m eind september zal gewerkt worden aan de conditie, lenigheid, rompstabiliteit, kracht en techniek. Lopen zal een wezenlijk onderdeel uit maken van de trainingen maar zal altijd gedaan worden in korte afwisselende blokken, zodat dit voor iedereen vol te houden is. Lopen is in de trainingen geen doel maar een middel om de conditie op te bouwen.

De trainingen zullen rustig opgebouwd worden waarbij gekeken wordt naar het niveau van de groep en waarbij iedereen met een basisconditie in staat moet zijn om aan te sluiten. Naar mate de trainingen vorderen zullen de oefeningen specifieker worden voor het schaatsen zodat iedereen weer goed voorbereid in oktober aan de trainingen op het ijs kan beginnen. De training wordt verzorgd door Wenzel Zeegers

We verzamelen om 19:00 uur op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. De training is van 19:00 tot 20:15 en de trainingen zijn van woensdag 08 mei 2019 t/m 25 september 2019.

Droogtraining midjeugd en wedstrijdjeugd

De droogtraining voor de midjeugd en wedstrijdjeugd is de voorbereiding op het schaatsseizoen. De training is een combinatie van coördinatie, techniek, kracht, snelheid en lenigheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met sprongen en veel schaatsspecifieke oefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen. Je hebt niets anders nodig dan een paar goede (hard)loopschoenen (geen tennis- of gymschoenen). Dit om de kans op blessures te verkleinen. We verzamelen om 19:00 uur op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. 

De wedstrijdjeugd traint op dinsdag van 19:00 tot 20:30 en de trainingen zijn van 07 mei 2019 t/m 24 september 2019.

De (combi-)midjeugd traint op woensdag van 19:00 tot 20:15 en de trainingen zijn van 08 mei 2019 t/m 25 september 2019. 

De eerste dinsdag/woensdag van de maanden juni, juli, augustus en september zullen we in de Drunense Duinen gaan trainen:

  • dinsdag 4 juni / woensdag 5 juni
  • dinsdag 2 juli / woensdag 3 juli
  • dinsdag 6 augustus / woensdag 7 augustus
  • dinsdag 3 september / woensdag 4 september

We parkeren en verzamelen dan bij Restaurant Bosch en Duin, Oude Bossche Baan, Udenhout.

Droogtraining voor wedstrijdsenioren

Deze training is bedoeld voor senioren die de ambitie hebben om volgend seizoen wedstrijden te rijden en hier de basis willen leggen voor de winter. De training bestaat uit een combinatie van coördinatie, techniek, kracht en snelheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met diverse sprongen en schaatsoefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen. Je hebt niets anders nodig dan een paar goede (hard)loopschoenen (geen tennis of gymschoenen). Dit om de kans op blessures te verkleinen.
(Deze training is onder voorbehoud)

 

Fietstraining

Voor alle wedstrijdjeugdleden die in het bezit zijn van een wielrenfiets wordt er vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur op de wielerbaan in de Reeshof een fietstraining georganiseerd. De training zal in het teken staan van het verbeteren van de conditie maar ook het verbeteren van je fietstechniek. Door verschillende oefeningen, sprintjes, tijdrit, slalom rijden wordt op verschillende manieren je fietstechniek en conditie verbeterd zodat je straks op de ijsbaan gelijk persoonlijke records kunt rijden. Deze training bestaat uit verschillende trainingsvormen, intervallen, sprintjes, tijdritjes e.d. Je moet wielrenfiets hebben en het dragen van een helm is verplicht vanwege de veiligheid.

We verzamelen om 19:00 uur op de Wielerbaan. De training is van 19:00 tot 20:30 en de trainingen zijn van vrijdag 10 mei 2019 t/m 27 september 2019.