Zomertraining 2019

Barend Princen

Het schaatsseizoen is ten einde. Om volgend seizoen goed voorbereid aan de ijstrainingen te kunnen deelnemen organiseert IJsclub Tilburg ook in de zomer een ruim aanbod aan trainingen. Voor zowel de jeugd als volwassenen, van recreant tot wedstrijdrijder, voor elke rijder is er wel een training:

Hieronder vind je een totaaloverzicht met plaats en tijdstip. Daaronder vind je per training nog extra informatie. Heb je vragen over deze trainingen, vraag het je trainer of neem contact op met de desbetreffende afdeling: Wedstrijdafdeling (voor wedstrijdrijders), Afdeling toer en recreatie (voor recreanten) of Afdeling jeugd.

Als wedstrijdjeugdschaatser neem je in principe deel aan de droogtraining en bij voorkeur ook nog een inline-training. En/of krachttrainming en fietstraining voor baan- en clubselectie en talentengroep. Ben je wedstrijdschaatser in de baanselectie dan hoef je je alleen voor de fietstraining op te geven. De rest verloopt via het Gewest. Ben je wedstrijdschaatser in de groep van Geert en neem je deel aan de krachttrainingen, vergeet dan niet bij de gemeente het fitnessabonnement af te nemen. Gebruik daarvoor het volgende formulier

De groepsindelingen zijn gemaild aan alle potentiële jeugdschaatsers. De senioren krijgen een week voor de start bericht vanuit de TC over de groepsindeling. Heel veel plezier deze zomer!!

 

Kosten en aanmelding

De kosten van de zomertrainingen bedragen € 20 per soort training voor jeugd en € 35 voor volwassenen.

*kosten training bij Attila nader te bepalen op basis van aantal deelnemers.

Wil je je aanmelden? Vul dan online het aanmeldingsformulier in.

Overzicht

De meeste wedstrijdgerichte (jeugd)trainingen zijn geregeld maar de rood gearceerde cellen zijn vooralsnog onder voorbehoud van voldoende trainers.

Dag

Startdatum

Tijd

Doelgroep

Trainer

Locatie

Inline-skate-training

 

Neem bij alle trainingen voldoende drinken mee!

Maandag

06-05-2019

17.30 - 18.15

Kleine jeugd

Jolene Verbraak

Wielerbaan Pijnenburg

Wedstrijdjeugd 1

Ruud Aerts

18.30 - 19.30

Midjeugd

Fred Hohenstein, Lucy

Talentengroep

Wouter Groenen tot medio juni

Claudio Sandoval vanaf medio juni

Combi-midjeugd

Peter van Tilborg

Neo & A-groep en 

Wedstrijdjeugd 2 samen

Viviana Rodríguez (voorlopig)

19:30 - 20:30

Clubselectie

Geert Aerts

Baanselectie

Barend Princen

Rob Kuijpers

Recreanten 1

NTB

Recreanten 2

NTB

Recreanten 3
(onder voorbehoud)

NTB

Droog/looptraining    

Dinsdag

07-05-2019

19:00 - 20:30

 

 

 

 

 

Baanselectie

Barend Princen

Atletiekbaan Attila

Clubselectie

Geert Aerts

Neo & A-groep

Willem Fabel

Wedstrijdjeugd 2

Sjef van de Meijdenberg

Wedstrijdjeugd 1

Vacature (kan woensdag worden)

Talentengroep

Frank van Geet

14-05-2019

19:00 - 20:15

Wedstrijdsenioren

NTB

Woensdag

08-05-2019

18:15 - 19:00

Kleine jeugd

Jolene Verbraak

Warande: Parkeerplaats Universiteit

 

19.00 - 20.15

Wedstrijdjeugd 1

Vacature (Kan dinsdag worden)

Midjeugd

Gijs Mutsaers

Combi-midjeugd

Hanneke Reijrink

17-04-2019

19.00 - 20.30

Volwassenen, recreanten en oudere jeugd

NTB

Krachttraining

Donderdag

09-05-2019

19:00 - 20:30

Clubselectie,
Baanselectie

Barend Princen

Viviana Rodríguez

Geert Aerts

T-kwadraat

Fietstraining

Vrijdag

10-05-2019

19.00 - 20.30

Talentengroep

Marco Schouten

Wielerbaan Pijnenburg

Baanselectie

Clubselectie

Geert Aerts

(Barend Princen)

Inline-skaten/skeeleren

Inline-skaten kleine jeugd (6 t/m 12 jaar)

Inline-skaten is niet alleen erg gaaf, maar het lijkt ook veel op schaatsen. Het is een goede manier om in de zomer te trainen. Kinderen skaten misschien al vaker op een nabijgelegen plein of op de stoep, maar ze leren meer door dit op een baan te doen. Samen met de trainers van IJsclub Tilburg wordt er elke week op een speelse manier gewerkt aan de techniek.

Het enige wat je nodig hebt zijn skeelers/inline-skates en een helm (verplicht vanwege veiligheid). Daarnaast raden wij sterk aan gebruik te maken van pols-, elleboog- en kniebescherming. Als je nog inline-skates gaat kopen, vraag dan advies aan de trainer. Bij regen gaan de trainingen niet door, want het is niet veilig op een natte baan.

  • De training is van maandag 6 mei t/m 23 september 2019
  • Er is geen training van 6 juli t/m 18 augustus 2019 (nader te bepalen in overleg met de trainers)

Inline-skaten voor recreanten

De training is bedoeld om in een leuke groep, onder leiding van één van onze trainers, je techniek te verbeteren zodat we volgend seizoen beter beslagen ten ijs kunnen komen. Tegelijkertijd onderhouden we de conditie. De deelnemers zullen we zoveel mogelijk in groepen op niveau indelen. Bij het aanmelden kun je aangeven of je beginner of gevorderde bent. De training is van 19:30 tot 20:30 en de trainingen zijn van maandag 06 mei 2019 t/m 23 september 2019.

Inline-skaten voor midjeugd en wedstrijdjeugd

Deze training is bedoeld voor leden van de midjeugd, rijders die komend seizoen naar de wedstrijdgroep gaan en wedstrijdrijders die de ambitie hebben hun schaatstechniek verder te verbeteren om zo nog beter (en harder) te schaatsen. De trainingen kennen verschillende trainingsvormen die je ook van het schaatsen kent, waarbij de nadruk op de schaatstechniek ligt. In een leuke groep verbeter je zo je techniek zodat we volgend seizoen beter beslagen ten ijs komen. Als je nog inline-skates gaat kopen, vraag dan advies aan je trainer. De training is van 18:30 tot 19:30 en de trainingen zijn van maandag 06 mei 2019 t/m 23 september 2019.

Droogtraining en looptraining

Droogtraining kleine jeugd

De droogtraining voor de kleine jeugd is de voorbereiding op het schaatsseizoen. De training is een combinatie van coördinatie, techniek,  snelheid en lenigheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met sprongen en veel schaatsspecifieke oefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen.

We verzamelen om 18:15 uur op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. De training is van 18:15 tot 19:00 en de trainingen zijn van woensdag 08 mei 2019 t/m 25 september 2019.

Droog/Looptraining volwassen recreanten

Deze training is bedoeld voor leden van IJsclub Tilburg die met elkaar de conditie op peil willen houden onder leiding van een looptrainer. In de periode van half april t/m eind september zal gewerkt worden aan de conditie, lenigheid, rompstabiliteit, kracht en techniek. Lopen zal een wezenlijk onderdeel uit maken van de trainingen maar zal altijd gedaan worden in korte afwisselende blokken, zodat dit voor iedereen vol te houden is. Lopen is in de trainingen geen doel maar een middel om de conditie op te bouwen.

Deze trainingen zullen rustig opgebouwd worden waarbij gekeken wordt naar het niveau van de groep en waarbij iedereen met een basisconditie in staat moet zijn om aan te sluiten. Naar mate de trainingen vorderen zullen de oefeningen specifieker worden voor het schaatsen zodat iedereen weer goed voorbereid in oktober aan de trainingen op het ijs kan beginnen. De training wordt verzorgd door Wenzel Zeegers

We verzamelen om 19:00 uur op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. De training is van 19:00 tot 20:15 en de trainingen zijn van woensdag 08 mei 2019 t/m 25 september 2019.

Droogtraining midjeugd en wedstrijdjeugd

De droogtraining voor de midjeugd en wedstrijdjeugd is de voorbereiding op het schaatsseizoen. De training is een combinatie van coördinatie, techniek, kracht, snelheid en lenigheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met sprongen en veel schaatsspecifieke oefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen. Je hebt niets anders nodig dan een paar goede (hard)loopschoenen (geen tennis- of gymschoenen). Dit om de kans op blessures te verkleinen.

Vanaf het komende seizoen zijn een groot deel van de jeugd wedstrijd droogtrainingen op de Atletiekbaan van Attila. De wedstrijdjeugd traint op dinsdag van 19:00 tot 20:30 en de trainingen zijn van 07 mei 2019 t/m 24 september 2019 (in nader overleg met de trainers). Zie hiervoor bovenstaand etabel. 

De (combi-)midjeugd traint op woensdag in de Warande van 19:00 tot 20:15 en de trainingen zijn van 08 mei 2019 t/m 25 september 2019. 

 

De intentie is aanwezig om de eerste dinsdag/woensdag van de maanden juni, juli, augustus en september in de Drunense Duinen te trainen.
Dit vindt plaats in overleg met de trainers dus stem vooraf altijd even met je trainer af waar de training gehouden wordt. Dit zijn de voorlopige datums. 

  • dinsdag 4 juni / woensdag 5 juni
  • dinsdag 2 juli / woensdag 3 juli
  • dinsdag 6 augustus / woensdag 7 augustus
  • dinsdag 3 september / woensdag 4 september

We parkeren en verzamelen dan bij Restaurant Bosch en Duin, Oude Bossche Baan, Udenhout.

 


Droogtraining voor wedstrijdsenioren

Deze training is bedoeld voor senioren die de ambitie hebben om volgend seizoen wedstrijden te rijden en hier de basis willen leggen voor de winter. De training bestaat uit een combinatie van coördinatie, techniek, kracht en snelheid. Er zijn heel veel manieren om dit op een leuke manier te verbeteren. Dat trainen we met diverse sprongen en schaatsoefeningen. Er wordt vrij weinig (hard)gelopen. Je hebt niets anders nodig dan een paar goede (hard)loopschoenen (geen tennis of gymschoenen). Dit om de kans op blessures te verkleinen.

 Fietstraining

Voor wedstrijdschaatsers uit baan- en clubselectie en talentengroep die in het bezit zijn van een racefiets wordt is er op vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur op de wielerbaan in de Reeshof een fietstraining. De training staat in het teken van het verbeteren van de conditie maar ook het verbeteren van je fietstechniek. Door verschillende oefeningen, sprintjes, tijdrit, slalom rijden wordt op verschillende manieren je fietstechniek en conditie verbeterd zodat je straks op de schaats persoonlijke records kunt rijden.

De baan- en clubselectie volgen de fietstrainingen bij Geeft Aerts. Als iedereen er is is het maximum aantal deelnemers wel bereikt. We moeten aankijken hoe dat verloopt en welke ruimte ontstaatvoor andere aanmeldingen. De talentengroep traint bij Marco Schouten en daar is wellicht nog wat ruimte voor wat extra deelnemers. Jeugdleden uit bijvoorbeeld de andere groepen kunnen zich in elk geval vast aanmelden. We kijken dan hoe we het indelen. Mocht het aantal aanmeldingen te groot worden dan hebben we een uur eerder nog ruimte op de baan en zoeken we een extra trainer om een nieuwe groep te vormen.

We verzamelen om 19:00 uur op de Wielerbaan. De training is van 19:00 tot 20:30 en de trainingen zijn van vrijdag 10 mei 2019 t/m 27 september 2019. Een helm is verplicht!